riwall 1200

Vi utför båtkonstruktion och båtbygge. Främst avser denna verksamhet aluminiumbåtar. Även reparationsarbeten och ombyggnation. Med hjälp av datorn och avancerad programvara tillsammans med vår kompetens kan exakta beräkningar göras för plåtutbredning, eller plåtutslag.

Vi bygger aluminiumbåtar

Aluminiumbåten Elina IIDe båttyper vi bygger är mindre arbetsbåtar, fiskebåtar och praktiska stryktåliga fritidsbåtar. Vi har även erfarenhet av att bygga katamaraner i aluminium. Aluminiumbåtarna byggs i saltvattenbeständig halvhård kvalitet. Plåttjockleken beror naturligtvis på hur stor båten är. En 3 meters eka klarar sig med 2,5 mm:s plåt medans en 9 meters arbetsbåt till exempel har 6 mm:s bottenplåtar.

Vi har en del ”färdiga” modeller, men har ni egna önskemål så fixar vi det. Har ni en idé så diskuterar och ritar vi tills ni är nöjd. Eftersom vi ritar och konstruerar själva så ”kan vi göra nästan vad som helst”. Ni kan få båtarna så färdiga som ni vill: plåtfärdig, körklar eller helt färdig båt.

Många fördelar med båt av aluminium

Det finns många fördelar med aluminiumbåtar. Låg vikt, vilket gör att man kan ha en lägre motoreffekt eller om man till exempel vill traila båten. Aluminium har ett bra eget skydd mot korrosion, vilket gör att den inte kräver så mycket underhåll.

Aluminium – starkt och segt

Aluminium är ett segt material vilket gör att båtarna tål en oöm behandling. Går man upp mot en stenstrand är det ingen större fara. Det blir några repor men det är ingen fara (jämför med en plastbåt som får gelcoaten skadad och som kan suga åt sig vatten i laminatet).

Sjösättning av kalkbåt.