RIWALL.SE | RIWALL BÅT & PROPELLERKONSULT | RIWALLS MOTOR & MEKANISKA

Lombardini dieselmotorer

LambordiniLombardini har som motortillverkare en egen marindivision vilket innebär att priset blir lägre för slutkunden då en mellanhand som marinkonvertering inte behövs. Detta innebär bättre kontroll då motortillverkaren ansvarar för hela produktionen till färdig båtmotor. Företaget är bland de största i Europa när det gäller de mindre båtmotorerna.

Lombardini har idag tre serier dieselmotorer.  Dessa är FOCS (13,20,30 och 40 hk), CHD (50,60 och 87hk) samt JMTI (180 och 240hk)

Motorerna kräver inget spridarrör då insprutningspumpen är ihopbyggd med spridaren för varje separat cylinder. Alla motorer från 20 hk till 87 hk har generatorer på 120 A.

Lombardini dieselmotorer har en rad fördelar såsom lägre ljudnivå, lägre vikt, mindre vibrationer jämfört med många andra motorer på marknaden. De är dessutom miljöanpassade och anses vara tillförlitliga.

Lombardini för segelbåtar

Det finns egentillverkade S-drev för anpassning till segelbåtar. Dessa har lågt vattenmotstånd och är vanligt förekommande på tävlingsbåtar. Det finns motorer med S-drev upp till 87 hk, vilket gör sortimentet bredast i branschen.
Utbyte från t ex Volvo Penta görs möjligt genom tillgång på modifieringssatser.

Reservdelar till Lombardini

Många vanligt förekommande  förbrukningsartiklar såsom filter och impeller är desamma som finns i dieselmotorer från Volvo Penta  och Yanmar. Det är heller ingen brist på andra reservdelar då det finns ett stort lager i Lidköping (generalagenten).